Rekonstruktimi në qeveri nuk vlen për gratë që janë pjesë e qeverisë, sepse ato janë pak, kështu deklaroi kryeministri Zoran Zaev në debatin e sotëm në përvjetorin e formimit të qeverisë.

Përkundër spekulimeve në publik se “fshesa” do të përfshij disa femra të ekzekutivit , zëvendëskryeministrja dhe ministrja e Mbrojtjes, Radmilla Sekerinska, ministrja e Drejtësisë Renata Deskoska, ministrja e Punës dhe Politikës Sociale Milla Carovska dhe ministrja pa portofol e angazhuar për investime të huaja, Zorica Apostolska mbeten në funksionet ministrore.