Futbollistët e Premierligës janë vetëm disa ditë larg nga nisja e fondacionit të tyre të madh bamirës.

20 kapitenët e klubeve morën pjesë në diskutimet e tyre këtë fundjavë për të mbledhur para për kauza të mira të prekura nga kriza e koronavirusit.

Ata duan të dhurojnë dhe t’u japin shkaqeve vijuese:

– Mirëqenia e çdo punonjësi në klubin e tyre për t’u siguruar që ata nuk janë të dëmtuar financiarisht nga kriza

– Grupet e komunitetit si ushqimi për fëmijët e privuar nga njerëzit ose ata që preken seriozisht nga virusi që mund të kenë probleme financiare apo edhe të pastrehë

– Dhurim për NHS për të ndihmuar personelin e ndihmës me fonde dhe pajisje

Kuptohet që kapiteni i Liverpool, Jordan Henderson ka luajtur rol kryesor në bisedimet midis klubeve dhe kapitenëve, duke i bërë përshtypje të tjerëve me udhëheqjen dhe autoritetin e tij.