Ish-kryeministri i Republikës së Maqedonisë në një debat të organizuar nga Qendra për Liri “Civil”, Lupço Gjeorgevski ka theksuar se ideniteti maqedonase nuk mund të ndryshojë me Marrëveshjen e Prespës, por me atë që nuk po këndohen këngë maqedonase nëpër kremta familjare maqedonase.

“Kanë hedhur valle, kanë kënduar këngë maqedonase dhe kanë folur maqedonisht… Ai të ndalim edhe të shohim vetveten sesa vet ne kujdesemi për identitetin maqedonas. Nëse shkoni në një kremtë apo dasëm maqedonase do të shikoni se kjo mungin”, ka dejlaruar Gjorgevski.