L'uscita dei soggetti arrestati a seguito dell'operazione antiterrorismo 'Mosaico' tutti riconducibili alla rete di Anis Amri, il tunisino autore della strage al mercatino di Natale di Berlino, ucciso a Sesto San Giovanni (Milano) il 23 dicembre del 2016, Roma, 29 marzo 2018. ANSA/ MASSIMO PERCOSSI

Policia e Berlinit kreu sot në mëngjes kontrolle në shumë banesa dhe arrestoi 12 të dyshuar si terroristë
deklaruan prokurorët.

Një zëdhënës i policisë tha se ”450 oficerë morën pjesë në operacion, në të cilin u kontrolluan shumë banesa në katër zona të ndryshme të kryeqytetit gjerman”.

”Të dyshuarit ishin të lidhur me një numër krimesh, përfshirë financimin e terrorizmit”, theksuan prokurorët në një njoftim.

Pritet që të jepen detaje të mëtejshme gjatë ditës.

Vitin e kaluar, agjencia e brendshme e shërbimit sekret për Berlinin ka arrestuar 2 170 ekstremistë në qytet, 180 më shumë se një vit më parë.