Ali Ahmeti është figura më e pastër kombëtare në rajon ndërsa BDI është pasardhëse e UCK-së u shpreh Atan Grubi në emisionin Argument.

Sipas tij Ali Ahmeti është vlerë kombëtare dhe rilindasi I fundit në këtë vend I cili në fakt duhet të çmohet nga gjithë ne.

Këto përpjekje të egërta të urrejtjes ,shfaqje patologjike për marrje të pushtetit përmes rrënimit nuk I nderojnë asnjë prej liderëve të opozitës deklaroi Grubi.
Ata nuk zgjedhin mjete për të sulmuar çdo të arritur të BDI-së.