Gjykata në Hungari sot vendos për ekstradimin e ish kryeministrit të Maqedonisë së Veriut Nikolla Gruevski, i cili iku në Budapest, në nëntor të vitit të kaluar.

Seanca është e mbyllur për media, ndërsa detajet do të mësohen pas përfundimit të seancës.

Maqedonia kërkoi ekstradim për vuajtje të dënimit me burg prej dy viteve për blerjen e Mercedesit në rastin e PSP-së me emrin “Tanku”, dhe për ngjarjet që ndodhën në Kuvend më 27 prill 2017, e që dyshohet se ka qenë një prej organizatorëve.
Ish kryeministri i Maqedonisë së Veriut është arrestuar sot në mëngjes me kërkesë të gjykatës.

Gruevski siç shihet në fotografi është paraqitur me kapelë dhe me syze të cilat siç thoshte se kanë kushtuar vetëm 300 euro.