Në koordinim e deputetëve me kreun e Kuvendit, Talat Xheferi është biesduar për mandatin e deputetit Nikolla Gruevski.

Alsat nga burime brenda kabinetit të Xhaferit mëson se mandati nuk do ti merret Gruevskit pa u arritur kushti i paraparë me rregullore: mungesë e paarsyeshme për 6 muaj në bankat e Kuvendit.

Burimet shtojnë se për çdo ditë që mungon pa arsye, rroga e Gruevskit so të zvogëlohet për 5 për qind dhe për 3 mungesa pa arsye për një muaj rroga e tij do të jetë për 15 për qind më e vogël se e deputetëve të tjerë.
Këto informacione pritet t’i konfirmojë edhe zyrtarisht kabineti i Xhaferit.