Grupet e punës te partive politike janë duke tentuar qe te arrijnë konsensus me VMRO-DPMNE-ne sa i përket karakterit te referendumit dhe pyetjes.

Nëse deri ne mesnate nuk ka kompromis, nesër referendumi shpallet për me 30 shtator, i karakterit konsultativ dhe me pyetjen: A jeni për anetarësim ne NATO dhe BE duke pranuar marrëveshjen për emrin me Greqinë?