ryeministri Zoran Zaev sot realizoi takim me eurokomesarin për zgjerim, Johanes Hahn i cili dha mbështetje për një referendum të suksesshëm.

Hahn tha se i pengon shkurtesa IRJM dhe beson se në takimin e rradhës do të na drejtohet me emrin Maqedonia Veriore.

“Kjo është e rrallë të zgjidhen konflikte afatgjate. Qytetarët do të kenë mundësi që ta përcaktojnë ardhmërinë e tyre, ndërsa vendimi do të ketë ndikim ndaj fëmijëve të tyre dhe gjeneratave të ardhshme. Bëhet fjalë për vendim që duhet ta sjellin qytetarët, ndërsa vendimi i tyre do të jetë i rëndësishëm për stabilitetin në rajon. Nuk më pëlqen shkurtesa IRJM dhe shpresoj se në të ardhmen do të iu drejtohem me Maqedonia Veriore”, ka theksuar mes tjerash Hahn.