Bankat në Maqedoni u bëjnë thirrje qytetarëve që të bëjnë kujdes nga mashtrimet në internet. Në këtë mesazh theksohet se ka shumë rreziqe që qytetarët të bien pre e mashtrimeve, duke luajtur lorja të ndryshme, njofton agjencia e lajmeve INA.

Nëse kemi marrë pjesë në një lojë shpërblyse me ermin supermarketet maqedonase ose në kompani tjera, vizitoni filialet e bankave tuaja që të verifikoni nëse kartela juaj është keq përdorur. Ky është apeli i bankave në Maqedoni.

Mashtrime gjithashtu mund të ketë në fejbuk duke disa persona promovojnë lojëra shpërblyese ky qytetarëve ju kërkohen të dhëna të kartelave bankare.

Keqpërdorime të tilla janë bërë me llogon e marketeve KAM dhe Tineks, kur tani të njëjtën e alarmojnë edhe nga Makpetrol. Kjo kompan i dje njoftoi se faqja në fajsbuk me emrin Makpetrol Ultra nuk është faqja e tyre zyrtare dhe krijuesi i saj e ka keqpërdorur logon e brendit.

Mashtrime janë bërë edhe në lojra të ndryshme ndaj të cilave ekspozohen fëmijët, ndërsa pastaj vijnë pagesat tek prindërit e tyre.

Artikulli paraprakTottenham dhe PSV ndajnë pikët
Artikulli tjetërBasketbollistja seksi çmend fansat me fotot e postuara në rrjetet sociale