Një studim i fundit i realizuar në Universitetin e Kalifornisë ka zbuluar se të harrosh emra njerëzish apo detaje të tjera nga e shkuara nuk i bën keq trurit, prandaj askush nuk duhet të stresohet për këtë fakt.

Në fakt të harrosh detaje të caktuara ndikon në përmirësimin e memories dhe në aftësinë për të mësuar informacione të reja. Gjithashtu ndikon në forcimin e lidhjes me të shkuarën, pasi mundohemi të përqendrohemi në një event të caktuar dhe ta kujtojmë atë. Çdo kujtim kalon nëpër të njëjtin proces, por ruajtja e tyre nuk është e lidhur vetëm me trurin, por edhe me faktorë të jashtëm emocional.

Artikulli paraprakA besoni në mrekulli? Shikojeni këtë video, përjetoni të dridhura në zemër
Artikulli tjetërÇfarë ndodh në trup nëse fërkoni gishtat e caktuar vetëm një minutë