Hekuran Duka, kryetar i Komunës së Dibrës thotë se në marketet dhe farmacitë e këtij qyteti nuk mungon asgjë, pasi që 20 deri 25 kamionë në ditë hyjnë në punktet policore në Dibër.

Ai thekson se herë pas herë vërehet mungesa e dorëzave dhe maskave, mirëpo kjo mungesë tejkalohet shpejt. Hekuran Duka thekson se nëse kjo situatë do të vazhdojë për një kohë më të gjatë atëherë do të fillojnë të dalin në pah problem sociale, si për shembull, disa kategori qytetarësh, si taksistë apo kamerierë nuk do të kenë rrogë mujore dhe kjo do të sjellë vështirë ekonomike për ata.