Në lagjen Seravë të Komunës së Çairit bashkë me Kryetarin e Bashkësisë Fetare Islame të Republikës së Maqedonisë së Veriut – Reis’ul-Ulema Sulejman ef. Rexhepi, përfaqësues të Myftinisë së Shkupit të kryesuar nga myftiu Mr. Qenan ef. Ismaili, përfaqësues të lartë të Bashkësisë Fetare Islame nga qytetet tjera dhe qytetarë të pranishëm, hodhëm gurthemelin për rindërtimin e xhamisë Xhedid Isa Beg.

Komunа е Çairit mbetet е përkushtuar për të respektuar vlerat fetare të çdo komuniteti dhe për të dhënë kontributin e nevojshëm në misionin e rëndësishëm të përkujdesit ndaj objekteve fetare.