Është nënshkruar marrëveshja historike prej tre dekadave mes Maqedonisë dhe Greqisë edhe atë në Prespë nga ana e dy ministrave për punë të jashtme Nikos Kocias dhe Nikolla Dimitrov.

Artikulli paraprakCipras: Kjo është marrëveshje historike për të dy palët
Artikulli tjetërZAEV: Marrëveshja na sjell jetë më të mirë