Objektet e akomodimit në hotelet në bregun e Ohrit-Strugës janë përmbushur plotësisht për festat e Vitit të Ri, njofton kryetari i Asociacionit Hotelerik të Maqedonisë, Krste Bllazheski, përcjell Telegrafi.

Tradicionalisht, sipas tij, interesi më të madh ka pasur nga turistë nga Bullgaria, dhe vende të tjera nga rajoni, Greqia dhe Shqipëria, dhe pak nga Serbia dhe Mali i Zi.

“Viteve të fundit interesi është shumë i lartë në mesin e mysafirëve nga Bullgaria. Ne jemi një destinacion i preferuar, por edhe një destinacion i lirë. Nuk është vetëm për Vitin e Ri, por për një vit të tërë. Shumica e hoteleve janë plot. Ka disa hotele të vogla që nuk mund të marrin grupe të mëdha dhe të shesin dhoma për dhomë”, tha Bllazheski për AIM-në.

Para Vitit të Ri, për Krishtlindjet Katolike, shtoi Bllazheski, mysafir ka pasur nga Greqia, të cilët po kthehen në tek lumi përsëri. Këtë vit, është vërejtur një rënie të turistëve nga Turqia, por ka rritje të vizitorëve polakë, bullgarë dhe holandezë.