Plenálison a 4-es páholyban

Kryetari i Kuvendit, Talat Xhaferi, me ftesë të kryetarit të Kuvendit të Hungarisë, Llasko Kover, sot ka marrë pjesë në aktin e ratifikimit të Protokollit për hyrje të Maqedonisë së Veriut në NATO, njofton Portalb.mk.

153 deputetë të Hungarisë kanë votuar “për” dhe e kanë përkrahur ratifikimin, njoftojnë nga Kabineti i Xhaferit.

Ndryshe, protokolli për anëtarësim në NATO është nënshkruar më 6 shkurt në Bruksel, pas zgjidhjes së kontestit me Greqinë për ndryshimin e emrit dhe nënshkrimin e Marrëveshjes së Prespës. Pasi të gjitha vendet anëtare të NATO-s ta ratifikojnë Protokollin në Kuvendet e tyre, Maqedonia e Veriut do të bëhet anëtarja e 30 e NATO-s.