Që nga koha kur u zbuluan, e që ishte mijëra vjet më parë, hurmat ishin të njohura për fuqi shëruese.

E këtë e ka provuar edhe shkenca që këto fruta të errëta e të shijshme kanë shumë përfitime shëndetësore për shkak të përbërjes së pasur me vitamina.
Por këto fruta njihen për funksionin që kanë për përmirësimin e shëndetit të kockave.

Hurmat mund të bëjnë mrekulli edhe për shëndetin tuaj të eshtrave. Eshtrat janë të pasura me selen, mangan, bakër, dhe magnez, dhe të gjitha këto janë të nevojshme kur bëhet fjalë për mbajtjen e kockave tona të shëndetshme dhe parandalimin e sëmundjeve të tilla si osteoporoza.

Artikulli paraprakMoti sot i ftohtë
Artikulli tjetërMegabit (Mb) dhe Megabajt (MB), a e dini ku dallojnë?