Procesi i vaksinimit po zhvillohet pa pengesa në të gjitha pikat e vaksinimit, teksa në radhë për vaskinim janë punonjësit shëndetësor dhe arsimtarët prej klasës së parë deri në klasën e tretë. Ministri I shëndetësisë Venko Filipçe njofton se deri më tani në vend janë vaksinuar rreth 15.500 qytetarë dhe se gjatë muajit prill në vend pritet të arrijnë më shumë se 300 mijë doza të vaksinave nga prodhues të ndryshëm, numri më i madh i të cilave, gegjësisht 200 mij doza nga vaksina kineze. Ministri I shëndetësisë Venko Filipçe, njoftoi se vaksina e “Astra Zeneka” nuk do të ju ipet personave më të ri se 60 vjet.

“Pas konsultimeve në mëngjes, Miratuam qëndrim se vaksina Astra Zeneka” të mos u ipet personave më të ri se 60 vjet në vendin tonë. Nuk ka rekomandime për kujdes për ata që tashmë e kanë pranuar një dozë nga kjo vaksin në Sërbi vetëm nëse kanë simptome duhet të paraqiten në kontrollë, ndërsa për rivaksinim për ata që vetëm se e kanë pranuar dozën e parë nga kjo vaksina, akoma nuk ka qëndrim. Do ti ndjekim udhëzimet dhe do të miratojmë vendim në periudhën në vijim.”, tha Venko Filipçe, Ministër I shëndetësisë.