Koheve te fundit ne Shkup ne institucionet te ndryshme kulturoe po mbahen aktivitet te shumta, ku mes tjerash jane ekspozitat e artisteve dhe piktoreve shqiptar. Ketu verehet numri i madh i shume ekspozitave ne institucionet e ndryshme kulturore, ky si rezultat i kesaj Shkupi po vazhdon edhe me tej te frymoje shqip dhe duke iu dhene theks te veçantë artit dhe kulures shqiptare.

Keshtu ne Galerine Nacionale ne Skup te udhehequr nga Drejtore Dita Starova Qerimi

po mbahen dy ekspozita nga piktoret Reshat Ameti dhe Nevzat Bejtuli-Kica

Te dy artistet  shenojne karieren e tyre dhe mbajne ekspozite personale.

Ndersa ne Qendren informative kulturore ne Shkup te udhehequr nga drejtore

Sermine Purini u mbajt ekspozita personale e Dita Starova Qerimi me titull “Lulekuqet” ku edhe ne kete ekspozite u prezantuan veprat personale te pikores.Gjithashtu Dita Starova ishte edhe fituese e cmimit nga Shoqata e Artisteve te Maqedonise.

Dhe ne shtepine e kultures “Koco Racin” po mbahet ekspozite e perbashket me titul “Kufijte”  nga Shqipe Mehmeti dhe Dita Starova Qerimi.

Me keto aktivitete te shumta ne keto dite te veshtira permes pikturave dhe ne veçanti kur arti dhe kultura frymojne shqip vizitoret dhe publiku shqiptare ne Maqedoni do te kaloje kohen me me shume pozitivitet.