ISHP: Mbi 200 raste të prekur nga gripi

Instituti për Shëndet Publik (ISHP) informon se deri para dhjetë ditëve në Maqedoni janë regjistruar 202 raste të reja të të prekurve nga gripi.

Numri më i madh i të sëmurëve janë të moshës prej 15 deri 64-vjeçare, ndërsa shkalla më e madhe prej 14.5 në 100 mijë banorë është regjistruar tek të moshuarit mbi 65-vjeçare. Numri më i madh të sëmurëve janë nga rajoni i Gostivarit, Tetovës dhe Kumanovës.

Në sezonin 2018/19 numri i të prekurve nga gripi ka arritur 1.218 persona. Ndërsa në krahasim me sezonin paraprak është shënuar rritje prej 12.6 për qind, kur ishin regjistruar 1082 raste.

evn