Perceptimi për korrupsionin do të ndryshojë dhe rrisë besimin e qytetarëve në institucione nëse rasti “Reketi” zgjidhet si duhet. Këtë e deklaroi kryetarja e Komisioni për parandalimin e korrupsionit Biljana Ivanovska, e cila u bëri thirrje gjykatësve dhe prokurorëve në mënyrë efikase ta bëjnë punën e tyre për këto raste.

Për fat të keq vitin e kaluar na ndodhi në gjë e keqe dhe e vështirë me rastin Reket që ndikoi shumë në përkeqësimin e perceptimit për korrupsionin në vendin tonë. Mirë është që punohet në këtë rast, e do jetë edhe më mirë nëse punohet dhe njerëzit pak ta ndryshojnë perceptimin dhe ta rritin besimin në institucionet, raste negative ka pasur dhe do ketë, por puna është si do zgjidhen ato dhe çfarë porosie do dërgohet për faktorët tjerë në shoqëri”-tha Biljana Ivanovska, kryetare e Komisionit për Parandalimin e Korrupsionit.