Në emisionin debativ ”Rruga drejt” me Arta Tahirin Izet Mexhiti foli edhe rreth kandidaturës së Blerim Rekës për president.

Izet Mexhiti: BDI nuk ka asgjë kundër z. Blerim Reka, madje kemi investuar tek ai sepse ka qenë edhe ambasador, mirëpo, definitivisht ai e ka gabuar momentumin, sepse me kandidimin e tij rrezikon që të kthen në lojë një parti që do t’i shfuqizojë dhe do t’i hedh në ujë të gjitha marrëveshjet e arritura, me çka Republikën e Maqedonisë së Veriut e largon nga rruga drejt NATO-s dhe BE-së.