Migrena është një ndër gjendjet më të zakonshme në mesin e problemeve të shëndetit të përgjithshëm.

Megjithatë, pak nga pacientët që vuajnë nga kjo gjendje ia kanë idenë se çfarë ndodh në brendësi të trurit të tyre.

Por, një video e shpërndarë së fundmi nga ‘BBC’ ua ka krijuar pak a shumë idenë se ç’mund të ndodh në të.

Sipas kësaj videoje, ekziston një mbrojtëse kemikale në trurin e mesëm. Kjo, tek personat me migrenë shkakton probleme me nervat në lëkurën e kokës, duke sjellë kokëdhimbjen.

Gjithashtu, aktiviteti tjetër i migrenës në tru është shpërndarja kortikale e depresionit në formë elektrike, që lëvizë në tru dhe shkakton atë që njihet si aura.

Aura është një term neuorologjik që përdoret për të shpjeguar simptomat e migrenës. Simptomat mund të jenë vizuele dhe jo-vizuele.

Nëse njerëzit përjetojnë simptoma vizuele të migrenës, ata mund të shohin xixa, yje, drita të ndriçuara apo edhe verbërim të përkohshëm.

Ndërkohë, personat që përjetojnë simptomat jo-vizuele do pësojnë lodhje në krahë dhe këmbë, ndjesi therrëse, si dhe përzierje. Kësisoj, ata mund të kenë vjellje frekuente.

Migrena është një ndër gjendjet më të zakonshme në mesin e problemeve të shëndetit të përgjithshëm.

Megjithatë, pak nga pacientët që vuajnë nga kjo gjendje ia kanë idenë se çfarë ndodh në brendësi të trurit të tyre.

Por, një video e shpërndarë së fundmi nga ‘BBC’ ua ka krijuar pak a shumë idenë se ç’mund të ndodh në të.

Sipas kësaj videoje, ekziston një mbrojtëse kemikale në trurin e mesëm. Kjo, tek personat me migrenë shkakton probleme me nervat në lëkurën e kokës, duke sjellë kokëdhimbjen.

Gjithashtu, aktiviteti tjetër i migrenës në tru është shpërndarja kortikale e depresionit në formë elektrike, që lëvizë në tru dhe shkakton atë që njihet si aura.

Aura është një term neuorologjik që përdoret për të shpjeguar simptomat e migrenës. Simptomat mund të jenë vizuele dhe jo-vizuele.

Nëse njerëzit përjetojnë simptoma vizuele të migrenës, ata mund të shohin xixa, yje, drita të ndriçuara apo edhe verbërim të përkohshëm.

Ndërkohë, personat që përjetojnë simptomat jo-vizuele do pësojnë lodhje në krahë dhe këmbë, ndjesi therrëse, si dhe përzierje. Kësisoj, ata mund të kenë vjellje frekuente.

Migrena është një ndër gjendjet më të zakonshme në mesin e problemeve të shëndetit të përgjithshëm.

Megjithatë, pak nga pacientët që vuajnë nga kjo gjendje ia kanë idenë se çfarë ndodh në brendësi të trurit të tyre.

Por, një video e shpërndarë së fundmi nga ‘BBC’ ua ka krijuar pak a shumë idenë se ç’mund të ndodh në të.

Sipas kësaj videoje, ekziston një mbrojtëse kemikale në trurin e mesëm. Kjo, tek personat me migrenë shkakton probleme me nervat në lëkurën e kokës, duke sjellë kokëdhimbjen.

Gjithashtu, aktiviteti tjetër i migrenës në tru është shpërndarja kortikale e depresionit në formë elektrike, që lëvizë në tru dhe shkakton atë që njihet si aura.

Aura është një term neuorologjik që përdoret për të shpjeguar simptomat e migrenës. Simptomat mund të jenë vizuele dhe jo-vizuele.

Nëse njerëzit përjetojnë simptoma vizuele të migrenës, ata mund të shohin xixa, yje, drita të ndriçuara apo edhe verbërim të përkohshëm.

Ndërkohë, personat që përjetojnë simptomat jo-vizuele do pësojnë lodhje në krahë dhe këmbë, ndjesi therrëse, si dhe përzierje. Kësisoj, ata mund të kenë vjellje frekuente.