Kuvendi republikan të dielën voton ligjet për Prokurorinë, Këshillin e Prokurorëve dhe Mbrojtjen.
Në seancën e së shtunës,debati për ligjin e mbrojtjes ishte i shkurtër por i tensionuar. Opozita nuk e mbështet, sepse emri i ushtrisë po ndryshon. Deputeti Ilija Dimovski argumenton se Marrëveshja e Prespës parashikon një ndryshim të emrit brenda pesë viteve pas hapjes së kapitullit të mbrojtjes me BE-në. Ligjvënësit nga shumica u përgjigjën se ligji është i nevojshëm për harmonizimin e legjislacionit me NATO-n, por se ai gjithashtu merr një pagë nga Parlamenti i Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe se ka votuar për protokollin e NATO-s, përcjell FLAKA.

Votimi i tre ligjeve, ai i mbrojtjes, prokurorinë publike dhe këshillin e prokurorëve publik është caktuar për në mëngjes, por nuk dihet nëse do të sigurohen 80 votat e nevojshme për ligjin e prokurorisë publike.

BDI e kënaqur që për ligjet, Prokurorinë dhe Këshillin janë pranuar sugjerimet e tyre për Badinter dhe përdorimin e gjuhëve, si dhe ndryshime në kodin zgjedhor të miratuar herët në mëngjes për të zhvendosur komunat Dibër dhe Mavrovo-Rostushë nga 6 në njësinë e 5.

Nuk dihet nëse do të thirret ose jo seanca e 131 ku në procedurë kanë ngelur Ligji për Shërbimet mediatike, Ligji për Lojërat e fatit, Inspektorati i Ligjit për përdorimin e gjuhëve, masat kundër ndotjes etj. Të dielën Kuvendi do të mbaj edhe seancën e fundit për këtë përbërje duke e vendosur në rend dite pikën për shpërndarjen e institucionit ligjvënës.

Artikulli paraprakZuckerberg-Evropës: Rregulloni rrjetet sociale ose Kina do t’i vendos rregullat
Artikulli tjetërHekuran Krasniqi dhe Vjosa Emini sjellin projektin ‘Jeta jem’