Kryetari i Kuvendit Talat Xhaferi ka paralajmëruar se do të shpërbëjë Dhomën ligjvënëse më 11 shkurt ose 60 ditë nga mbajtja e zgjedhjeve parlamentare të caktuara më 12 prill. Me këtë hapet dilema nëse vendi do të ketë Parlament funksional që të ratifikohet Protokolli për anëtarësim në NATO.

Sipas njeriut të parë të Dhomës ligjvënëse, Talat Xhaferi, nuk ekziston mundësi të thirret Kuvendi nëse ka nevojë të ratifikohet Protokolli për anëtarësim në NATO. Për këtë siç deklaroi Xhaferi në brifingun e djeshëm për gazetarë do të duhet të pritet në përbërjen e re parlamentare. Për këtë çështje, siç ka shtuar ai, “deri tani nuk ka biseduar me liderë të partive politike”.

Artikulli paraprakTreni kaplohet nga zjarri, të paktën 64 të vdekur
Artikulli tjetërMogherini dhe politika e saj e (pa)suksesshme në Ballkan