Me kërkesë të PSP-së, ish ministri i Transportit Mile Janakievski dhe ish sekretari i Qeverisë Kirill Bozhinovski u dërguan në burgun e Shutkës. Një vendim të tillë e paralajmëroi vet kryeprokurorja speciale Katica Janeva, që pas arratisjes së Nikolla Gruevskit në Hungari.

Janakieski dhe Bozhinovski janë në paraburgim sepse PSP kishte informacione se ata planifikojnë të arratisen.

Janakievski akuzohet në pesë lëndë të PSP-së. Ndërsa Bozhinovski akuzohet për parregullsi zgjedhore në lëndën “Titanik”