Buxheti vitin e ardhshëm do të jetë 4.4 miliardë euro. Sipas TV Telma ky propozim është shqyrtuar në mbledhjen qeveritare të martën.

A do të miratohet i njëjti apo do të ketë ndryshime deri tani nuk dihet.

Ministrja e Financave, Nina Angellovska tha se deficiti buxhetor do të jetë 2.3 nga BVP-ja.

Ekonomistët, hapën parashtruan pyetjen nëse do të ishte e realizueshme, dhe nëse të hyrat janë planifikuar mirë. Në propozim buxhetin për vitin e ardhshëm, i cili ende nuk është zyrtar është planifikuar edhe borxh për një miliardë euro.
Prej tyre, rreth 400 milionë do të jenë borxhe të brendshme ndërsa të tjerat do të jenë nga jasht.