Më parë këtë muaj, u mësua që Mercedes-Benz do të debutojë versionin e ri CLA të gjeneratës së dytë këtë janar.
Disa muaj më parë, Mercedes njoftoi se Show Consumer Electronics (CES) në Las Vegas mund të jetë ngjarja kur mund të lancohet kjo veturë.

Një raport i përditësuar me miratimin e Autocar, konfirmon se CES ofron disa detaje rreth mundësive të motorit dhe prodhimit.

Motori AMG CLA 45 më i lartë është planifikuar për të prodhuar mbi 400 kuajfuqi ndërsa ai AMG CLA 35 do të ofrojë rreth 300 të tilla.

Të dyja do të jenë të lidhura me një tele-shpejtësi të dyfishtë që do të dërgojë energji në një sistem të ri në të gjitha rrotat.