Ish-Ministri i Transportit dhe Lidhjeve, Mile Janakieski dhe Kiril Bozhinovski, janë arrestuar para 10 ditëve.

Ish-Ministri i Transportit dhe Lidhjeve, Mile Janakieski dhe ish-sekretari i përgjithshëm i qeverisë, Kiril Bozhinovski nesër në një seancë publike në Gjykatën e Apelit do të sqarojnë ankesat lidhur me masën e caktuar të paraburgimit, të cilët kërkojnë kjo të shfuqizohen.

Janakieski dhe Bozhinovski, janë arrestuar para 10 ditëve.
Vendimi për arrestimin e Janakievskit dhe Bozhinovskit e ka marrë Gjykata Penale, me kërkesë të PSP-së, të cilët kishin marrë informacion nga DSK se ato po përpiqeshin të arratisen.

Avokati i të akuzuarve Elenko Millanov thotë se nuk është e qartë pse ai do të ketë nevojë për ndërmjetësuesin e Janakievskit me kreun e shtetit Ivanov, kur ai mori pjesë personalisht dy herë në fushatën e tij për president dhe Bozhinovski kishte një pozitë të lartë në qeveri për të cilën nuk ka nevojë për një ndërmjetës për një takim. Edhe pse kërkon amnisti, nuk është e mundur të lidhet me ikjen e tyre.