Ish-Ministri i Transportit dhe Lidhjeve, Mile Janakieski dhe ish-sekretari i përgjithshëm i qeverisë, Kiril Bozhinovski të hënën në një seancë publike në Gjykatën e Apelit do të sqarojnë ankesat lidhur me masën e caktuar të paraburgimit, të cilët kërkojnë kjo të shfuqizohen.

Mile Janakieski dhe Kiril Bozinovski, janë arrestuar para 10 ditëve.

Vendimi për arrestimin e Janievskit dhe Bozinovskit e ka marrë Gjykata Penale, me kërkesë të PSP-së, të cilët kishin marrë informacion nga DSK se ato po përpiqeshin të arratisen.
Avokati i të akuzuarëve Elenko Millanov thotë se nuk është e qartë pse ai do të ketë nevojë për ndërmjetësuesin e Janakievskit me kreun e shtetit Ivanov, kur ai mori pjesë personalisht dy herë në fushatën e tij për president dhe Bozinovski kishte një pozitë të lartë në qeveri për të cilën nuk ka nevojë për një ndërmjetës për një takim. Edhe pse kërkon amnisti, nuk është e mundur të lidhet me ikjen e tyre.