Zv/kryeministri i Bullgarisë, Krasimir Karakaçanov, e ka kritikuar Komisioni ndër resorë të Bullgarisë dhe Maqedonisë së Veriut, e cila duhet pastroj çështjet histori dhe arsimore në mes të dyja vendeve.

Ai konfirmoi se Komisioni ka “ngecur” kur ka ardhur radha tek jeta dhe pjesa e Goce Dellçevit.
Në deklaratën për media, VMRO bullgare thotë se “Shkupi nuk do t’ia dijë se Goce Dellçevë është bullgar, fakt që ka qenë vërtet, e dokumentuar dhe njohur personalisht nga ai.

Sipas Karakaçanovit, politikanët e Maqedonisë sugjerojnë që Komisioni të bashkohet rreth vendimit se Goce Dellçev është fëmijë i pjesës së lirisë maqedonase, i cili ka qenë i respektuar edhe nga populli i Bullgarisë, përcjell gazeta bullgare “Dnevnik”.

Në takimin në Shkup të premten, Komisioni pastroi çështjen e historisë antike.