Pas zhvillimeve të djeshme në votimi për ndryshimet kushtetuese në Kuvendin e Maqedonisë, fraksioni demokratik i VMRO-së kërkon përgjegjësi nga udhëheqja e partisë dhe mbajtjen kongresi të jashtëzakonshëm të partisë.

“Nëse me urgjencë nuk i vendoset fund të funksionimit të tillë të partisë, pasojat në lidhje me shtetin dhe partinë do të jenë edhe më të mëdha”, thonë nga fraksioni demokratik i VMRO-së.”

Udhëheqësia duhet të mbajë përgjegjësi se pse nuk u bindën këshillave të tyre.

“Udhëheqja aktuale e VMRO-së me vetëdije dhe qëllimisht i solli disa nga deputetët në një situatë të tillë. Është e nevojshme përgjegjësia politike për zhvillimin e politikës kalkulative. Partia më e madhe politike e opozitës nuk mund të drejtohet nga njerëz që bëjnë një sy shkelin mbi anëtarësinë, ndërsa me një tjetër kundërshtari politik dhe komuniteti ndërkombëtar, ndërsa mbrapa shpinës të gjithë mbrojnë strukturat kriminale partiake”, thuhet në deklaratën e Fraksionit Demokratik të VMRO-së.

Nga Fraksioni kërkojnë që në Kongres të VMRO-DPMNE-së të merret vendim se cila do të jetë e ardhmja e VMRO-së.