Fjona Gllavica është aktore profesioniste, por jo me shumë eksperienca në fushën e aktrimit, qoftë në teatër, film, apo seriale.

Fjonen, e aktualizoj seriali “Çka ka shpija”, ku ajo luan rolin e “Pajteses”, rol ky që i ka dhënë shumë popullaritet aktores së re e simpatike. Fjona, në disa intervista, ka treguar se ajo dhe “Pajtesa” e serialit, nuk kanë thuajse asgjë të përbashkët, por se këtë rol e ka mjaftë për zemër dhe tashmë shumë familjar.

Përndryshe, Fjona, është adhurese e madhe e qenve. Ajo, e ka një qen shumë simpatik, të cilit së fundi ja ka festuar ditëlindjen bashkë me shokë.
Qeni i saj, ka mbushur gjashtë vite jetë.