Asnjë taksë rrugore nuk do të jetë më e shtrenjtë, por do të jetë më e lirë. Këtë e theksoi drejtori i Ndërmarrjes Publike për Rrugë Shtetërore, Zoran Kitanov, në Kavadar, i pyetur të komentojë mbi frikën e qytetarëve nga taksat në rritje.

“Asnjë nga kjo nuk dëshiron të bëjë ngjarje të përditshme populiste dhe njerëzit për të shkruar në rrjetet sociale, nuk kanë lexuar se për çfarë ka të bëjë. Nuk ka rritje, ka rënie. Si është reduktimi? Për 10 ditë ne do të vendosim tarifat elektronike nga Korridori 10. Çdokush që përdor një kartë do të ketë një bonus në varësi të shumës. Veçanërisht për kamionët. Aty keni një sasi të caktuar deri në shtatë për qind. Ai që ka 50 kamionë, çdo vit shtatë për qind, a keni një ide se sa është. Pra, ka një reduktim”, tha Kitanov.

Ai theksoi se një padrejtësi nga e kaluara është duke u korrigjuar. Motoçikletat, siç tha ai, tani paguajnë më pak se më parë. Në sesionin e fundit, qeveria i ndau ato në një kategori të veçantë 1A, që do të thotë se ata do të paguajnë më pak se makinat.

“Çmimet tona janë bindshëm më të ulëtat në rajon. Një nga më të rëndësishmet. Të gjitha këto ndërtime kur ato janë përfunduar në 5-6-7 vjet, mirëmbajtja e infrastrukturës rrugore do të kushtojë rreth 100 milionë euro. Ne përdorim para nga taksat për këtë, për qytetarët dhe jo për dëshirë”, tha Kitanov, i cili ishte në Kavadar për inspektimin e rrugës dalëse nga qyteti drejt Rosomanit, së bashku me Ministrin e Transportit dhe Komunikacioneve Goran Sugareski dhe kryetarin Mitko Jançev.