Paga mesatare e një kamarieri në një restorant të qytetit të Nju Jorkut është 23.34 dollarë në orë, sipas një studimi të pagave të kryer nga New York City Hospitality Alliance.

Anketa e pagave, e cila u mor nga punëdhënësit në 486 restorante dhe bareve të New York City, me rreth 15,000 punonjës të informuar, zbuloi se krahas pagës mesatare prej 23.34 $ për kamarierë, banakierët fitojnë rreth 27.48 dollarë në orë, ndërsa pastruesit e gotave dhe ata që bartin ushqimin fitojnë rreth 17.11 dollarë për orë.

Kamarierët e koktejeve dhe banakierët ne klube dhe lounge fitojnë rreth 31,21 $ respektivisht 32,35 $ në orë. Të gjitha këto pa llogaritur bakshishin që ata marrin nga klientët.