Pesë milionë euro janë dëmet sipas vlerësimeve të para nga moti i ligë në javën e kaluar në rajonin e Ovçepoles.

Bujqti presin dëmshpërblim dhe apelojnë që shteti urgjentisht ta rikthejë sistemin e mbrotjes.

Për sot në Novo Sello është paraparë takim i drejtpërdrejtë në terren i përfaqësuesve të qeverisjes lokale të Velesit, Shën Nikollës dhe Llozovës. Në takim takim do të merr pjesë edhe zv.ministri pa resor Bllage Cvetkoviq.

Nga moti i ligë i javës së kaluar më së shumti pësuan, kulturat bujqësore, vreshtat dhe kopshtaria, por janë shkaktuar edhe dëme metariale.

Artikulli paraprakZakharieva: Javën e ardhshme mund të jepet drita jeshile për negociatat me Maqedoninë
Artikulli tjetërVankovska mallkon Zaevin: I`u thaftë dora