Një kompani në San Francisko po përpiqet t’i bindë punëtorët e zyrës që të fillojnë të punojnë në një tavolinë lëvizëse, në pozitë të shtrirë me shpinë.

Krijuar nga Altwork, tavolina e Signature Station u lëshua për herë të parë në treg më 2016 për 5,500 dollarë dhe kompania kohët e fundit demonstroi një model të azhurnuar 7.600 dollarë që përfshin prizat e integruara dhe një strehim opsional prej 40 paundësh për të mbajtur ekranet më të rënda të kompjuterit.

Sipas Altwork, puna nga shpina përmirëson qarkullimin, i cili mund të kontribuojë si për të minimizuar sëmundjet fizike, ashtu edhe për të përmirësuar produktivitetin.

Në një raport të ri mbi karrigen e azhurnuar të Altëork, Chris Taylor i Mashable thotë se përvoja e të punuarit gjatë shtrimit nuk është thjesht më e rehatshme por më produktive.
Ndërsa kërkimet për efektet e sakta të këtij pozicioni janë të pakta.