Dy murgesha nga një kishë katolike e Kalifornisë Jugore janë nën dyshimin e përvetësimit të fondeve shkollore deri në një shumë prej 500 mijë dollarësh.

Motra Mary Margaret Kreuper dhe Motra Lana Chang kanë përdorur disa nga paratë – të marra nga shkollimi, taksat shkollore dhe donacionet për të shkuar në udhëtime dhe për ta bërë gjënë më anti-dogmatike – t’i shpenzojnë në kazino.

Përvetësimi i fondeve të shkollave thuhet se ishte duke vazhduar ‘gjatë një periudhe prej një viti’, me prindërit duke u prirë për të besuar se shkolla kishte funksionuar nga ky buxhet.

Të dy murgeshat thuhet se shprehën keqardhje në lidhje me veprimet e tyre dhe as kryepeshkopata apo kisha nuk do të ndjekin akuza penale.

Image