Në Vele Pole, zona në Gjorçe Petrov, ku do të ndërtohet Qendra e re Klinike, për momentin nuk ka aktivitete. Komuna e Gjorçe Petrov konfirmon se është miratuar vetëm plani urbanistik, dhe gjithçka tjetër në lidhje me infrastrukturën është paraparë në procedurën e tenderit në Ministrinë e Shëndetësisë.

“Plani urbanistik është miratuar, hapi tjetër është autostrada. Por gjithçka tjetër siç është menduar, një projekt madhor dhe gjithçka tjetër, është nën përgjegjësinë e Ministrisë së Shëndetësisë ”, tha për “Nova” Aleksandar Naumovski, kryetar i Komunës së Gjorçe Petrov.

Procedura e tenderit aktualisht është në fazën e dytë të dialogut dhe ministria resore thonë se ata nuk mund ta dinë se sa do të zgjasë, sepse i gjithë procesi është shumë i ndërlikuar.

Kryeministri Zaev konfirmon se Ministria e Shëndetësisë ndan fonde për Komunën e Gjorçe Petrovit, Qytetin e Shkupit, Ndërmarrjen Publike për Rrugët e Shtetit, si dhe për ndërmarrjet e tjera publike për të krijuar kushte për rrugë hyrëse të ndërlidhura, ujësjellësin dhe kanalizimet, për rrjetin e gazit si dhe energjinë elektrike.

“E gjithë kjo po përgatitet dhe po krijohen kushte që ndërtimi i Qendrës Klinike të fillojë në pranverë”, tha kryeministri Zaev.

Artikulli paraprakMoti sot në Maqedoninë e Veriut
Artikulli tjetërRuskovska: Kërkuam paraburgim për njërin sepse ka hotel në Greqi, mund të arratisej