Kundër përgjigjeje
Shqiptarit të serbizuar apo Bullgarizuar.
Ljubomir .Ferqkovski sllavo-maqedonasi, me logjikën e qelbur serbo- sllave mesjetare.

Deklarata e tij nga një lider i partisë së Zoran Zaevit, apo Sllobodan Millosheviqit junior paska mesazh të qartë që shqipetarët të dëbohen në Adriatik!

A thua aq e dobët dhe e ulët qenka logjika e tij nga një politikëbërës i llojit të tij që po dashka të na i dëbojë shqiptarët autoktonë në Adriatik?!… Po, është shumë e vërtetë, sepse LSDM e maqedonasve sllavo-veriorë është një parti kryekëput si motër e Partisë Socialiste Serbe të Kasapit të Ballkanit Sllobodan Millosheviq. Ferqa po na rikujton retorikën e Vasa Çubrilloviqit dhe të Aleksandër Rankoviqit dhe më vonë të Sllobodan Millosheviqit e që do të kurorëzohet me rezultatin e Ferqës. Po ti, more i çmendur, more i sëmurë, vërtet gabimisht je aty ku je, sepse vedi yt më adekuat nuk është në politikë, por në Entin Special për të Çmendur në Bardovc.

A e ke pyetur ndonjë herë nënën e zezë që të ka lind se nga ku e ke origjinën? Serb, bullgar, apo cigan i Vallandovës je? Ju sllavët e Maqedonisë së Veriut shumë mirë e dini se kush e krijoi shtetin dhe kombin tuaj artificial, kush ju hibridozoi dhe nga kush e keni origjinën. Kush je ti që po dashke që shqiptarët t’i shtyrydhësh në detin Adriatik? Në një mënyrë ke të drejtë, sepse trojet shqiptare shtrihen nga njëri det në tjerin, por edhe nga një cep i Maqedonisë e gjer në detin Adriatik, në Portin e Agorës në Selanik, por fuqia jote dhe e mbetjeve tua millosheviqiane nuk kanë për ta përjetuar kurrë një gjë të tillë.

Ferqo, në një mënyrë apo tjetrën, mendja juaj dhe receptori i truarit tuaj të skaduar tregon se ju paskeni shpallur luftë për shqipetarët, por ju e dini se si kaluat me luftën e UÇK në vitin 2001. Ju shpëtuat pa ju dëbuar për në Bosfor falë vullnetit të mirë të shiqiptarëve. Ju e dini që edhe për bullgarët jeni të padëshitueshëm.

I vetmi vend e shtet që ju bën nder është Serbia, që ju e keni të unifikuar Kushtetutën dhe historinë së bashku me ta, histori kjo e krijuar nëpër kishat ortodokse sllavo-greke, por kësaj radhe paske gabuar rëndë, sepse duhet ta mësoshe historinë reale se të kujt në realitet janë këto troje, apo ndoshta qenke inspiruar nga i ashtuquajturi Minishengen Ballkanik dhe sipas politikës serbe, ju do të favorizoheshit. sepse Serbia po kërkon edhe projektin e Kanalit të Danubit e që do t’i ngjajë Kalanit të Suezit me një lidhje nga Danubi në Selanik, projekt ky, i kahmotshëm e që sipas këtij projekti do të atakohen trojet shqiptare autoktone në Kosovën Lindore, Karadaku i Kumanovës dhe do të zhvedoseshin shumica e popullatës shqiptare .

Jo, jo Ferqo, një gjë e tillë nuk ka për të ndodhë, jo, së paku edhe 1000 vitet në vijim. Po ta rikujtoj se trojet shqiptare kanë zot dhe ata që duhet të zhbëhen në këtë rend të ri botëror jeni ju sllavo-maqedonët e Veriut, sepse ashtu siç u krijuat, ashtu edhe do të zhbëheni, sepse artificialitetit tuaj tanimë i ka skaduar afati. Historia juaj e ndërtuar mbi gënjeshtrat herë të Titos, herë të Rankoviqt, herë të Çubrilloviqt e herë të Millosheviqt tanimë nuk ka asnjë vlerë dhe domethënie, prandaj duhet të reflektoni pa i fyer shqiptarët dhe pa u fërkuar me ta rreth një lufte të re, sepse shumë shtrenjtë do të ju dalë hesapi. Ju e dini shumë mirë se kush janë pronarët legjitimë të Gadishullit Ballkanik, dikur ILirik. Janë vetë shqiptarët dhe askush tjetër.
Pra, vezhgoje ngapak, por paraprakisht kërkoju të gjithë shqiptarëve falje për fjalorin që paske përdorur, i cili i ngjan një fjalori të një njeriu të çmendur e të sëmurë psiqik, një njeriu që nuk e din nga e ka origjinën. Përndryshe, ti dhe disa shokë tuaj që flasin shqip kohë pase kohe, quhen shqiptarë, por janë më të qelbur se ti. Do t’i bartni pasojat e që nuk do të jenë hiç të vogla. Tregoij edhe eprorit tuaj . S. Millosheviqit Junior, Zoran Zaev që paskni gabuar keq dhe mblidhe mendjen ngadalë, sepse pa shqiptarët ju nuk mund te keni as shtet e asgjë. Ju jeni pakicë ne Trojen e Iliridës .

Ju jeni ata që gjatë ekzistimit të Monarkisë Serbo-Kroato-Sllvene nuk njiheshit as si minoritet. Ju kreaturë e Josip Brozit që u krijuat për dobësimin e faktorit shqiptar në këto troje po ju tegoj, ashtu siç duhet t’i tregohet një të sëmuri se nëse gjykata e shtetit tuaj nuk do të marrë urgjentisht masa ndaj teje personalisht dhe klanit tuaj në LSDM, shqiptarët nuk do të pajtohen me një kërcënim të tillë dhe me një ofendim nga një i çmendur që e bën politikën e një shteti monstrum sllavo- maqedonaso-verior.
Hamdi Ndrecaj Panteri.