PDSH mbajti sot mbledhjen e Kuvendit Qendror,ku dhe ka sjellur disa konkluzione:
1. Kuvendi qendror i Partisë Demokratike Shqiptare e rikonfirmon përcaktimin strategjik për integrimin në NATO dhe Bashkimin Evropian.
2. Kuvendi qendror i Partisë Demokratike Shqiptare vlerëson se zgjedhjet parlamentare të 12 prillit do të jenë mundësi e artë që shqiptarët të votojnë Partinë Demokratike Shqiptare si e vetmja parti që garanton realizimin e aspiratave të shqiptarëve të Maqedonisë.
3. Kuvendi qendror i Partisë Demokratike Shqiptare zgjodhi përbërjen e re të kryesisë qendrore të partisë.