Ambasadori amerikan në Kosovë, Philip Kosnett është shprehur i lumtur pas vendimit të Gjykatës Kushtetuese, ku u deklarua si e papranueshme kërkesa për masë të parakohshme në rastin Drenica.

Kosnett ka shkruar në Twitter se është i lumtur pas vendimit që e hedh poshtë ankesën për një çështje të madhe për krime të luftës.

“I lumtur pas vendimit unanim të Gjykatës Kushtetuese që hedh poshtë ankesën që prek një çështje të madhe të krimeve të luftës – një shenjë e mirëpritur e institucioneve të pjekura gjyqësore dhe rezistuese ndaj kërcënimeve politike”, ka shkruar Kosnett.