Njerëzit që vuajnë nga kolla duhet të konsumojnë mjaltë dhe limon në vend që të marrin antibiotikë.

Mjekët thonë se ilaçet nuk duhet të jenë hapi i parë për të trajtuar kollën.

Ekspertët janë gjithnjë e më të shqetësuar se mjekët shumë shpesh japin antibiotikë për kollitejen dhe ftohjen virale, për të cilat ato rrallë janë të nevojshme.

Përdorimi i tepërt i këtyre barnave do të thotë që bakteret fillojnë ti rezistojnë trajtimit, duke e bërë antibiotikët të padobishëm kundër infeksioneve më serioze.

Antibiotikët bëjnë pak ndryshim në simptomat e kollitjes.
Në vend të kësaj, pacientët duhet të provojnë mjaltë ose shurup mbi kollën.