Virusi Korona vazhdon të prekë më pak pacientë se sa gjatë muajit që lamë pas. Në 24 orët e fundit u regjistruan vetëm 113 raste të reja ose një mesatare 7.3% nga 1543 testet e bëra për CoVid-19.

Me 35 të diagnostikuarit sot, Shkupi arriti në kuotën e 5 mijë pacientëve, prej tyre 1231 raste aktive.

MINISTRIA E SHËNDETËSISË

Numri i të diagnostikuarve sot sipas qyteteve:

Shkup 35

Pason Shtipi me 23

Gostivari 15

Kumanova 12

Manastiri 7

Ohri 6

Tetova 5

Nga 2 në Koçan dhe Demir Hisar

Dhe nga 1 në Strugë, Prilep, Probishtip, Makedonski Brod, Vallandovë dhe Vinicë

Të shëruar sot regjistrohen 259 pacientë, prej tyre 103 nga kryeqyteti. Pason Shtipi me 75, Tetova me 31, Gostivari me 19, Kumanova me 13, dhe 9 qytetet tjera me numër një shifror. Të shëruar gjithsej janë 7480 qytetarë. Por, edhe 6 të vdekur ka sot, duke arritur në 517 numri i atyre që pësuan nga virusi.

MINISTRIA E SHËNDETËSISË:

6 pacientët e vdekur sot sipas qyteteve:

3 pacientë nga Shkupi, 22, 64 dhe 83 vjeç

1 pacient nga Kumanova 72 vjeç

1 pacient nga Struga 48 vjeç

1 pacient nga Ohri 75 vjeç.

Numri i përgjithshëm i të prekurve deri më sot është 11,399, prej tyre 3,402 raste aktive. Në klinikat e Shkupit sot janë hospitalizuar 36 pacientë me pasqyrë më të rënduar klinike. Ndërkaq, aktualisht në kushte spitalore po trajtohen rreth 380 pacientë të infektuar me CoVid-19 në të gjithë vendin.