Sistemi i ndjekjeve të komunikimit “Verin” funksiononte me qëllimet e kërkuara me kërkesë të departamenteve këshilluese të DSK-së, si për shembull shënjestra LSDM, partitë shqiptare, nevojat operacionale. Grupet e rasteve të shënjestruara u bënë me urdhër të kryetarit Goran Grujevski.

Këtë e tha sot Zvonko Kostovski në seancën e Gjykatës Penale për lëndën e PSP-së “Shënjestra-Fortresa”. Pasi Sasho Mijallkov u emërua drejtor i DSK-së, Kostovski është ulur në detyrë për dy nivele më poshtë.

Ai tha se sistemi “Verin” ka pasur dy softuerë aplikimi, një për shënimin e numrave të ndjekjes dhe tjetri për përpunimin e të dhënave. Është sqaruar se ndjekja e numrave është realizuar nëpërmjet pesë pajisjeve ndërmjetësuese të zotëruara nga operatorët e telefonues, domethënë një nga VIP dhe ONE dhe tre nga Telekomi.

Ai tha se në sistemin “Verin” kishte tre punëtorë, ndërsa pastaj ka ardhur edhe një.

“Të punësuarit në sistem hynin me emrin admin1, admin2 dhe admin3. Përdoruesit e sistemit u krijuan nga unë dhe Sasho Trajkovski, ndërsa përveç riprodhuesve dhe punëtorëve, qasja në sistem kanë pasur të gjithë shefat e departamenteve dhe drejtori i DSK-së”, tha Kostovski.