Nga qendra e Covid 19 në Tetovë thonë se situate është kritike. Në Spitalin Klinik në Tetovë ka 47 pacient qe trajtohen me Covid19.
“Janë 47 pacient shumica prej tyre janë në gjendje të rëndë.Shumica e pacientëv diku katër pestë gjashtë janë pa okSigjen nuk janë shumë në gjendje të rënde tjerët janë janë më rëndë.Për momenti kemi 7deri 10 shtretër të lirë. Brenda ditës kemi edhe pranim edhe lëshime”, u shpreh Gëzim Nuredini nga qendra Covid në Tetovë.
Ata kërkojnë edhe një herë nga qytetarët të jenë të kujdesshëm pasi sipas mjekut Gezim Nuredini dhe ato kane familje dhe të mëshuar në shtëpi.
“Besoni situat nuk është e lehtë,një herë flas se karakteri i smëmundjes ose viruesit është vdekjeprurës,dhe personeli prej marsit është i angazhuar me këto lloje pacientësh besoni edhe ato janë lodhur,kanë familje dhe kanë prider në shtëpi.Ne mundohemi qe brenda kushteve qe kemi ta menaxhojmë”, theksoi Nuredini.
Gjatë  24 orëve të fundit, në Tetovë janë dënuar 41 persona për mos mbajte të maskave infrmojnë nga SPB Tetovë. Inspektorati Shtetëror Sanitar dhe Shëndetësor, ka përgaditur vendime të reja për izilom të 91 personave.