Ministri grek për punë të jashtme Nikos Kocias ka kërkuar deklasifikimin e 33 dokumenteve të cilat sipas paralajmërimeve, do të jenë ‘bomba’ të vërteta se si janë udhëhequr bisedimet mes Maqedonisë dhe Greqisë nga ana e qeverive të mëparshme.

Dokumentet janë nga viti 1992 deri më sot dhe të njëjtat duhet të tregojnë se si kanë qenë propozimet për zgjidhje. Kërkimi për deklasifikim është miratuar, ndërsa Kocias publikimin pritet ta bëj nesër.

Artikulli paraprak‘Emri’, Partia Popullore Evropiane bën thirrje për konstruktivitet nga të dyja palët
Artikulli tjetërMarrëveshja për emrin nënshkruhet nesër, të hënën ratifikohet nga Qeveria