Është ky një nga imazhet e shpërndara nga “California State Library”, njohur me titullin “Gripi spanjoll në San Francisco në vitin 1918”.

Ndërkohë ekspertët po përpiqen të kuptojnë se si pandemia e re po sillet në krahasim me epidemitë e ngjashme të SARS dhe MERS.

Por sipas disa ekspertëve, siç shkruan agjencia italiane e lajmeve ANSA, kjo epidemi po krahasohet edhe me gripin spanjoll (virusi tipit H1N1) në vitin 1918.

Shkencëtarët konfirmojnë se masat e marra të distancimit social kanë ngadalësuar përhapjen dhe kanë reduktuar nivelin e vdekshmërisë./Opinion.al

Ne foto: Polici i rregullon masken nje qytetari, Kaliforni