Kryqi i Kuq promovon doracakut për të Drejtën Humanitare Ndërkombëtare për parlamentarët

Ora 12:00 – 12:15
• Fjalimi hyrës i sekretarit të përgjithshëm, dr. Sait Saiti –Kryqi i Kuq dhe promovimi i së Drejtës Humanitare Ndërkombëtare”
Ora 12:15 – 12:30
• Fjalimi i Kryetarit të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Talat Xhaferi – “Roli i shtetit në promovimin e së Drejtës Humanitare Ndërkombëtare”
Ora 12:30 – 13:00
• Fjalimi i përfaqësuesit të Komitetit Ndërkombëtar të Kryqit të Kuq – Prezantimi i Doracakut për parlamentarë për promovimin e DHN-së
– Pasqyra e përgjithshme e së Drejtës Humanitare Ndërkombëtare;
– Roli i deputetëve në zbatimin e DHN-së;
– Çështjet kryesore gjatë konflikteve të armatosura, duke filluar nga aktet e terrorizmit e deri te dhuna seksuale, përdorimi i teknologjive të reja, mbrojtja e të dhënave personale të viktimave të konflikteve të armatosura;
– Model-instrumentet dhe materialet e referimit për respektimin e marrëveshjeve në pajtim me DHN-në dhe për zbatimin dhe implementimin e tyre në vend;
– Aktivitetet e Bashkimit Interparlamentar të Komitetit Ndërkombëtar të Kryqit të Kuq

Artikulli paraprakUshtarët turq dhe rusë fillojnë patrullimin e parë të përbashkët në lindje të Eufratit
Artikulli tjetërMeksikë, 30 mijë trupa të paidentifikuar mbahen në morgje