Kumanovë, nesër premiera e komedisë “Në Det”

Nesër me fillim në ora 20:00 në Teatrin Shqiptar në Kumanovë do të shfaqet premiera e komedisë absurde “Në Det”, të autorit Sllavomir Mrozhek, e në regji të Qëndrim Rijanit.

Në rolet kryesore do të luajnë aktorët Qazmedin Nuredini, Mirsad Abazi, Sefedin Shabani, Taulant Destani si dhe Faton Ibrahimi.

“Kjo shfaqe i takon absurdit politik, apo Komedisë absurde si zhanër I kritikës, dramaturgjikës post modern. Neve jemi munduar për rreth dy muaj që këtu në Teatrin e Kumanovës të sjellim ato të vërteta që ka dashur ti thotë vet autori duke i mveshur kështu të vërtetat, problemet të cilat ne kemi dashur ti trajtojmë” – deklaroi regjisori, Qëndrim Riani.

“Në këtë shfaqe trajtohen tema të përditshmërisë të cilat na përcjellin për cdo ditë e që i hasim në çdo sferë, faktikisht temat juridike, drejtësinë, urrejtjen mes njëri tjetrit, ambiciet për pushtet e gjitha këto tema që botën bashkëkohore e mundojnë këto lloje fenomenesh” – u shpreh drejtori i teatrit shqiptar të Kumanovës, Qazmedin Nuredini.

“Karakteri i Mesit është një njeri i cili e nuhatë atë se ku është forca e me të cilën pastaj bashkangjitet sepse nuk është njeri i cili vendos vet pa pasur përkrahje apo pa pasur një forcë nga dikush tjetër, dhe këtë do e shofin edhe vet publiku që do vijnë për ta pa këtë shfaqe” – tha aktori, Mirsad Abazi.

Repriza e parë e komedisë absurde “Në Det” do të realizohet të Hënën më datë 2 Korrik 2018 me fillim në ora 20 gjithashtu në Teatrin Shqiptar të Kumanovës, organizatorët paralajmërojnë se kjo shfaqe do të luhet edhe në qytete tjera të Maqedonisë dhe jashtë saj.

evn